• +381 11 309 80 35
  • office@termoplus.co.rs

CIATCIAT, vodeća industrijska grupacija u području grejanja toplotnim pumpama, centralne klimatizacije, distribucije i razmene toplote, proizvodi i prodaje kompletna rešenja za tržišta stambenih objekata, uslužnog sektora, zdravstva i industrije. Razvoj je usmeren ka optimizaciji korišćenja energije, poboljšanje kvaliteta vazduha i povećanja stepena komfora unutar zgrada, i sve u skladu s odredbama „Grenelle Environment Round Table“.


Grupa ima devet industrijskih postrojenja sa sedištem u Francuskoj. Prisutna je kroz mrežu filijala  i distributera u više od 70 zemalja, pretežni je isporučilac HVAC opreme u Francuskoj, Španiji, Belgiji i severnoj Africi, uz sve značajniji nastup u zemljama ostatka Europe i Azije.

U 2011. godini, CIAT zapošljava 2 200 ljudi (od toga 1 500 u pogonima Rhone-Alpes regije), sa prometom od 297,5 miliona evra.

Zaštita životne sredine i pametno korišćenja energije su deo našeg svakodnevnog života. Danas moramo stvoriti  stambene i radne prostore koji su sigurni, udobni i održivi . CIAT se snažno zalaže za zaštitu životne sredine i privržen je tome kroz  integraciju u sastavni deo svoje strategije razvoja.

Zahvaljujući svom stručnom znanju u području grejanja toplotnim pumpama, centralne klimatizacije distribucije i tretmana vazduha, CIAT Grupa razvija rešenja koja su čistija, efikasnija ​​i sigurnija. Nakon što je već oformljen  jedan od najvećih istraživačkih i inovacijskih centara u Evropi, CIAT-ove ambicije u pogledu ovih pitanja se takođe odražavaju i kroz stvaranje „CIAT okoline“, jedinice koja analizira ekološke i socijalne uticaje proizvoda u svim aplikacijama.CIAT-ova  stručnost temelji se na tri osnovna principa:  kvalitet vazduha, komfor i optimizacija energije, te stoga razvija rešenja koja su održiva:

  • jer ona garantuju izuzetno niske nivoe potrošnje, a sa vrlo visokim performansama
  • jer je oprema projektovana da ima minimalni ekološki uticaj u celom svom radnom i životnom ciklusu, od dizajna do konačne demontaže.
  • jer CIAT prati svoje klijente kroz neminovne promene njihove delatnosti i pomaže im da se predvide i isprate novi propisi: HQE (Visok kvalitet okoline), BEPOS (pozitivne energije zgrada), BBC (Low-Energy zgrada), budući RT 2020, smanjene emisije ugljen-dioksida .. .

 

 CIAT poseduje certifikat ISO 14001 koji potvrđuje i odražava visok učinak zaštite životne sredine svojih proizvoda, usluga i proizvodnih procesa.

 

www.ciat.com